М’ясні салати швидко і просто

97

м’ясні салати-ситне частування для будь-якого застілля. Смачні і поживні мікси люблять всі господині, тому що на них витрачається мінімум часу, а нагодувати можна велику сім’ю або нагрянули гостей. Вивчіть найпростіші рецепти і користуйтеся ними з нагоди.

М’ясні салати дуже смачні

М’ясний салат-вигідне вирішення питання про закуски, коли мова заходить про меню для сімейного або урочистого застілля. Коли на столі салат з м’ясом, можна не переживати про те, щоб всі залишилися ситими.

Якщо правильно підібрати інгредієнти, зробити легку заправку, тоді такі салати відмінно засвоїться організмом, не перевантажать травну систему. Вони органічно доповнять і оттенят головні страви.

Найсмачніші салати виходять тоді, коли м’ясні інгредієнти поєднуються з овочевими міксами.

Добре, коли в такі страви входить маринована морква або печериці.

Крім того, слід подбати про заправку. Можна використовувати стандартний варіант-майонез. А можна поекспериментувати і відшукати нестандартне рішення.

Рецепти смачних салатів, запропонованих нижче, підійдуть для літнього та осіннього меню:

  • «літня феєрія”.

Багато господинь шукають салати легкі і дешеві. Представлений варіант підійде як не можна краще. Щоб його зробити, господині знадобиться 15 хвилин і мінімальний бюджет.

Візьміть в рівній кількості всіх інгредієнтів (наприклад, по 300 г). У цей салат входить м’ясний компонент-відварна яловичина – і мікс свіжих овочів, а саме:

  • томати або помідори черрі;
  • огірки;
  • болгарський перець;
  • червона цибуля.

Для заправки використовуйте 1 ст.л. Бальзамічного оцту і 3 ст. Л. Оливкової олії. Зверху салат прикрасьте тертим пармезаном (50 г). Доведіть смак, додавши трохи солі і поперчивши салат.

Технологія приготування складається з трьох простих кроків:

  1. відваріть в злегка підсоленій воді яловичину. Дайте їй охолонути.
  2. помиті овочі і яловичину наріжте соломкою, цибулю-півкільцями.
  3. змішайте всі інгредієнти і додайте заправку. Зверху посипте тертим сиром.

Цей салат може замінити основне блюдо. У літню спеку він наситить і освіжить.

  • «фунчоза”»

Якщо потрібно приготувати ситні салати, то цей якраз до речі.

Родом він з азіатських країн, де в честі головний інгредієнт цього міксу — фунчоза — локшина, зроблена з бобових культур.

Зовні вона дуже схожа на рисову локшину. Після варіння фунчоза стає практично прозорою, тому її називають «скляною». Вона дуже поживна і відмінно втамовує голод.

До складу салату входять такі продукти:

  • фунчоза-100 г;
  • куряче філе-200 г;
  • редька, морква, солодкий перець, цибуля-шалот, зелений горошок — по 100 г;
  • часник — 3 зубчики.

Щоб приготувати пікантну азіатську заправку, знадобиться:

  • соєвий соус — 4 ст. Л.;
  • кунжутне і оливкове масло — по 2 ст. Л.;
  • рисовий оцет — 2 ст. Л.;
  • тертий імбир — 1 ст. Л.;
  • кінза-25 г.

При такій кількості інгредієнтів готувати салат “фунчоза” просто. Для цього:

  1. натріть на тертці моркву так, щоб вийшли довгі фрагменти.
  2. замаринуйте її в оцті, куди додайте попередньо подрібнений часник. Моркви, щоб промаринуватися, досить 10 хвилин.
  3. наріжте тонкими смужками по 2 мм редьку, перець, кільцями цибулю-шалот і куряче філе (краще брати злегка приморожене).
  4. обсмажте м’ясо в соєвому соусі і оливковій олії.
  5. додайте порізані овочі і зелений горошок. Потримайте на слабкому вогні 2 хвилини.
  6. влийте кунжутне масло і імбир. Потримайте на вогні ще 2 хвилини.
  7. паралельно відваріть вермішель. Для цього достатньо 2-3 хвилин. Щоб фунчоза не прилипла до стінок каструлі, в воду додайте 1 ст.л. Оливкової олії.
  8. злийте воду і викладіть локшину в вок. Обсмажте протягом 2-х хвилин і вимкніть сковороду.
  9. додайте до овочів замариновану моркву.

Викладайте салат в глибоку салатницю.

Таке оригінальне екзотичне блюдо відмінно замінить приївся макаронний асортимент.

  • салат в булочці.

Цей салат відмінно виручить, якщо їдете на пікнік, або даєте перекус дітям, або хочете приготувати порційне блюдо. Його можна запропонувати в якості основного блюда, оскільки салат ситний.

Щоб приготувати чотири порції цього м’ясного салату, знадобляться такі інгредієнти:

  • булочки для гамбургерів – 4 шт.;
  • яловичина або куряче/індиче філе — 400 г;
  • твердий сир — 200 г;
  • мариновані і свіжі огірки — по 1 шт.;
  • картопля — 3 шт.;
  • вершкове масло — 4 ст. Л.

Щоб надати салату особливий смак, змішайте 2 ст.л. Кетчупу з 2 ст. Л. Майонезу. Додайте подрібненого кропу і петрушки (по 20 г).

Приготування його нехитре, тому що нагадує гамбургер, відмінність в тому, що всі інгредієнти спочатку перемішані.

Ось що слід зробити:

  1. м’ясо відваріть в злегка підсоленій воді.
  2. картоплю почистіть і відваріть. Поріжте соломкою або кубиками і обсмажте на вершковому маслі.
  3. огірки поріжте соломкою, сир потріть.
  4. змішайте всі інгредієнти і додайте заправку.
  5. зріжте верхівку булочки, вийміть з середини м’якуш.
  6. наповніть булочку салатом, зверху прикрийте верхівкою.
  7. м’якуш можете порізати кубиками і підсушити в духовці. Вони відмінно доповнять салат.

Блюдо просте в приготуванні і багатьом знайоме, але виграє оригінальною подачею і можливістю поекспериментувати з інгредієнтами.

Використовуйте представлені рецепти, якщо хочете швидко, а головне, ситно нагодувати сім’ю. Салати з м’ясом як не можна краще підходять для таких цілей.

читайте також: легкі салати на святковий стіл влітку

М’ясні салати на святковий стіл

Якщо потрібно приготувати салати на свято, то перед кожною господинею виникає питання, яке оригінальне блюдо зробити. Погодьтеся, важливо, щоб воно було ситним, презентабельним, дуже смачним і необыденным.

Вивчіть, які салати смачні для таких випадків винайшов кулінарний світ:

  • «апетитне авокадо”»

Завдяки своїм складом цей салат вийде дуже ситним. Однак оригінальна гостра заправка не тільки додасть пікантності страві, але і допоможе легко його засвоїти.

Якщо готуєте на 6-8 чоловік, то використовуйте таку кількість основних продуктів:

  • куряче м’ясо або індичку-500 г;
  • авокадо-1 шт.;
  • лимонний сік — 2 ст. Л.;
  • огірки свіжі і мариновані-по 2 шт.

Для соусу використовуйте:

  • невеликий перець чилі – 1 шт.;
  • домашній майонез — 4 ст. Л.;
  • хрін — 1 ч. Л.;
  • гірчицю — 1 ч. Л.

Сіль і перець додавайте, орієнтуючись на власний смак.

Готуйте страву таким чином:

  1. запечіть попередньо м’ясо в духовці. Можна використовувати будь-яку частину курки або індички, але попередньо зніміть шкірку і замаринуйте на 60 хвилин в кефірі або домашньому йогурті. Так м’ясо стане м’якше. Завдяки цьому швидко розберете його на волокна. У такому вигляді або порубане шматочками воно повинно бути присутнім в салаті.
  2. огірки очистіть від шкірки і поріжте кубиками або соломкою.
  3. авокадо очистіть, поріжте так само, як огірки, і змішайте з лимонним соком.
  4. змішайте всі інгредієнти салату, підготуйте заправку (перець чилі подрібніть і з’єднайте з рідкими складовими). Додайте її до овочевих і м’ясних компонентів.

Ця страва легко сервірувати.

  • пікантний салат з субпродуктів.

Якщо хочете зробити своєрідний салат, тоді використовуйте незвичайні інгредієнти і зробіть оригінальну заправку. Представлений салат якраз відноситься до таких.

Для нього знадобиться:

  • яловиче серце-500-700 г;
  • огірки-5 шт.;
  • ріпчаста цибуля, морква, болгарський перець — по 2 шт.;
  • часник — 4 зубчики;
  • зелень (петрушка) — 1 пучок;
  • рослинна олія-6 ст. Л.

Для заправки використовуйте:

  • соєвий соус-4 ст. Л.;
  • рисовий оцет-2 ст. Л.;
  • кетчуп «чилі» — 2 ст. Л.;
  • мелений коріандр — 1 ч. Л.;
  • цукор — 1 ч. Л.

Щоб зробити цей салат, виконайте такі дії:

  1. у підсоленій воді відваріть серце до готовності. Остудіть і поріжте соломкою.
  2. моркву натріть на тертці, щоб вийшли довгі смужки. Лук поріжте півкільцями.
  3. обсмажте ці компоненти на олії до золотистого кольору, додайте подрібнений часник.
  4. викладіть їх до м’яса іПеремішавши.
  5. огірки очистіть і наріжте соломкою. Таким же чином підготуйте і перець.
  6. додайте овочі до вже зробленої заготівлі. Туди ж відправте посічену зелень.
  7. з’єднайте всі інгредієнти заправки і додайте в салат.

Цей салат подавайте відразу ж, інакше огірки пустять сік і мікс втратить свіжість.

  • «братки”.

Салати з майонезом-традиційні страви для свят. Це не дивно, адже з цим соусом відмінно поєднуються м’ясні інгредієнти.

Тому пропонуємо зробити на свято саме таке блюдо. Для нього знадобиться:

  • копчене м’ясо — 350 г;
  • яйця — 5 шт.;
  • ріпчаста цибуля і морква — по 2 шт.;
  • редис — 200 г;
  • твердий сир — 200 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • зелень — 1 пучок;
  • рослинне масло — 3 ст. Л.

Для заправки візьміть майонез — 5 ст. Л.

Ось як слід готувати:

  1. очищену цибулю поріжте півкільцями, моркву і редис — соломкою, зелень порубаєте.
  2. поріжте м’ясо соломкою.
  3. яйця збийте. Зробіть з них омлет (посмажте на рослинному маслі), дайте йому охолонути і поріжте соломкою.
  4. твердий сир натріть на тертці.
  5. змішайте всі інгредієнти, додайте подрібнений часник і майонез.

Після того як перемішаєте салат, викладіть його в красиву салатницю. Щоб блюдо відповідало назві, зробіть з відвареного буряка, моркви»братки”.

Легкі і недорогі страви дозволять нагодувати велику компанію.

Використовуйте ці рецепти для різних випадків: при підготовці святкового меню, для виїзду на пікнік або для буденної сімейної вечері.

читайте також: смачні салати на день народження: рецепти

попередня статтяВ обєктиві — зірка.
наступна статтяРізнобарвності