Шоколадна глазур з какао: рецепт

22

шоколадна глазур служить заливкою або прикрасою для кондитерських виробів. Ми поділимося рецептами глазурі з какао-порошку. Приготуйте поливання для десертів на воді, сметані або желатині.

Шоколадна глазур з какао на воді

Глазур з какао буде блискучою, якщо приготувати її на воді. Необхідні інгредієнти:

  • 1,5 склянки какао-порошку;
  • 1,5 склянки цукрової пудри;
  • 100 мл води;
  • 0,5 ч. Л. Ваніліну;
  • 2 ч. Л. М’якого вершкового масла.

Готуйте глазур так:

  1. візьміть невелику каструлю. З’єднайте воду з какао-порошком і цукровою пудрою.
  2. варіть суміш на слабкому вогні, поки інгредієнти не розчиняться. Постійно помішуйте, щоб шоколад не приставав до стінок посуду.
  3. зніміть з вогню, додайте вершкове масло і ванілін.
  4. збийте суміш.

Глазур для торта, печива, цукерок або морозива готова. За допомогою кондитерського шприца або трафарету зробіть красиві візерунки з шоколадної глазурі.

Шоколадна глазур з какао і сметани

Не знаєте, як зробити шоколадну глазур зі сметаною? завдяки простому рецептом приготуєте прикраса для торта за 10 хвилин. Використовуйте інгредієнти в таких пропорціях:

  • сметана 20% — 100 г.;
  • масло вершкове — 50 г;
  • цукор — 4 ст. Л.;
  • порошок какао — 6 ст. Л.

читайте також: торт «чорний принц»: рецепт на сметані

Запам’ятовуйте, як зробити глазур зі сметаною:

  1. у невелику вузьку посуд покладіть масло, сметану, цукор. Варіть на слабкому вогні.
  2. безперервно помішуйте. У розплавлені інгредієнти засипте какао.
  3. не знімайте глазур з плити до загустіння. Вона повинна капати з ложки, а не литися.

Перед прикрасою кондитерських виробів остудіть заливку протягом трьох хвилин.

Шоколадна глазур з какао з желатином

Шоколадна глазур з желатином, або гляссаж, — це дзеркальна заливка для тортів і тістечок. Готується вона з таких продуктів:

  • 140 мл води;
  • 180 мл цукру;
  • 130 мл вершків;
  • 60 г какао-порошку;
  • 2 ч. Л. Або 3 листа желатину.

Алгоритм дій:

  1. в 20 мл теплої води розчиніть желатин.
  2. змішайте цукор, какао, вершки і воду.
  3. варіть глазур на слабкому вогні до необхідної густоти.
  4. желатин додавайте, коли знімете гляссаж з вогню.

Шоколадна глазур-це не тільки прикраса кондитерських виробів. Вона зберігає свіжість бісквітів, надає їм аромат і смак. Приготована з какао-порошку глазур відрізняється від розтопленого шоколаду блиском і еластичністю.

читайте також: торт” черепаха”: рецепт зі сметаною