Пиріг “снікерс”: рецепт від гульжаннат нурушевої

22

пиріг» снікерс ” створений за мотивами знаменитого американського батончика. Це десерт, який по достоїнству оцінять любителі шоколаду і арахісу. Поєднання використаних інгредієнтів порадує всіх ласунів. Я продемонструю, як його приготувати.

Перед початком приготування підпишіться на мою сторінку в instagram і youtube-канал. Там ознайомитеся з великою кількістю цікавих рецептів як національної, так і світової кухні.

Насамперед я підготувала такі інгредієнти для тіста:

  • борошно – 200 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • какао — 4 ст. Л.;
  • розпушувач — 1 ч. Л.;
  • цукор — 60 г;
  • яйце — 1 шт.

Окремо приготую начинку. Для цього беру наступні продукти:

  • варене згущене молоко – 400 г;
  • арахіс — 50 г.

Також зроблю глазур з таких інгредієнтів:

  • шоколад-90 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • арахіс — 20 г.

Тепер приступаю до приготування тіста. Процес виглядає так:

  • я розбиваю в глибоку миску 1 яйце.

  • сюди наливаю розтоплене вершкове масло. Можна використовувати розм’якшене масло.

  • кладу цукор і добре перемішую.

  • тепер в окремому посуді змішую сухі інгредієнти. Насамперед кладу какао і розпушувач.

  • зверху всипаю борошно, просіяне через сито. Добре все перемішую.

  • суху суміш пересипаю в рідку масу і гарненько змішую. Спочатку перемішую віночком, а потім для зручності користуюся ложкою. Можете замішувати руками.

Вийшло тісто темно-коричневого кольору. Далі роблю так:

  • кладу тісто в кільце і формую пиріг. Я використовую форму діаметром 20 см.
  • беру більшу частину тіста і роблю дно пирога.

  • з тіста, що залишилося роблю бортики. Бока вирівнюю, щоб вийшло красивіше.

Тепер переходжу до приготування начинки, а тісто у формі відправляю в холодильник. Виконую такі дії:

  • у миску викладаю варене згущене молоко і арахіс, перемішую інгредієнти ложкою. Використовуйте якісну густу згущене молоко. Якщо вона буде неякісною, то пиріг в центрі розтане.

  • тепер виймаю форму з холодильника. Зверху кладу начинку і повільно її розрівнюю.

  • заготівлю відправляю в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180 °с.

Через відведений час дістаю готовий пиріг з духової шафи. Знімаю форму і даю йому повністю охолонути, після чого відправляю в холодильник на 3 години.

Тепер роблю глазур:

  • розтоплюю шоколад. Це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовці.

  • зверху кладу вершкове масло. Воно повинно бути м’яким. Коли інгредієнти змішаються, то вийде глазур.

  • тепер додаю арахіс, який заздалегідь подрібнила. Добре перемішую.

  • готову глазур кладу поверх пирога і вирівнюю по поверхні.

  • щоб глазур застигла, ставлю десерт в холодильник на 15 хвилин.

Пиріг» снікерс”, як в магазині, готовий. Розрізаю його на кілька частин і подаю до столу. Смак пирога чудовий. Запишіть рецепт і порадуйте їм друзів і близьких.