Смачні заготовки: салат” десятка “з баклажанами на зиму

13

Традиційний рецепт салату “десятка”

Класичний рецепт передбачає використання оцту.

Інгредієнти

  • 10 шт. Баклажанів

  • 10 шт. Болгарського перцю

  • 10 шт. Помідор

  • 10 цибулин

  • 100 мл рослинного масла

  • 150 г цукру

  • 1 ст. Л. Солі

  • 100 г оцту 9%

Спосіб приготування

  1. Овочі нарізати кільцями. Баклажани не потрібно чистити від шкірки.

  2. Скибочки баклажанів посипати сіллю і залишити на 20 хв.

  3. У каструлю викласти овочі в такому порядку: помідори, баклажани, цибуля, перець.

  4. Зверху посипати цукром і сіллю, полити рослинним маслом і оцтом.

  5. Гасити 20 хв. На невеликому вогні. Потім розкласти по банках і закатати.

Як приготувати салат» десятка ” без оцту

Оскільки на виході вийде до 5 л салату, краще взяти каструлю ємністю 6 л.вибирайте ємність з товстим дном і стінками, щоб овочі не пригоріли.

Інгредієнти

  • Баклажани-10 штук

  • Томати — 10 штук

  • Перець — 10 стручків

  • Ріпчаста цибуля-10 головок

  • Часник – 10 зубчиків

  • Перець гіркий — 2 стручки

  • Рослинна олія-0,5 літра

  • Цукор-3 ст. Л.

  • Сіль-2 ст. Л.

  • Лимонна кислота – 1 ч. Л.

  • Приправа з травами-2 ч. Л.

  • Перець горошком-10 штук

  • Лавровий лист

кількість порцій: 8

час приготування: 40 хвилин

Спосіб приготування

  1. Всі овочі помити. Баклажани нарізати великими кубиками і посипати сіллю, щоб пішла гіркота. Дати постояти 20 хв.

  2. Перець порізати кубиками, помідори скибочками, цибулю кільцями, часник — тонкими пластинами.

  3. У каструлю влити рослинне масло і засипати цибулю. Включити вогонь, згасити протягом 5 хв.

  4. Поверх цибулі викласти в каструлю шарами помідори, баклажани і болгарський перець. Поставити гасити на невеликому вогні. Бажано не заважати, щоб овочі не розварилися.

  5. Через 30 хв. Всипати часник, сіль, цукор, лимонну кислоту і всі інші приправи. Проварити 10 хв. Розкласти по банках і укутати на 12 годин.

Віра монахова