Традиційний рецепт салату “десятка”
Класичний рецепт передбачає використання оцту.
Інгредієнти
-
10 шт. Баклажанів
-
10 шт. Болгарського перцю
-
10 шт. Помідор
-
10 цибулин
-
100 мл рослинного масла
-
150 г цукру
-
1 ст. Л. Солі
-
100 г оцту 9%
Спосіб приготування
-
Овочі нарізати кільцями. Баклажани не потрібно чистити від шкірки.
-
Скибочки баклажанів посипати сіллю і залишити на 20 хв.
-
У каструлю викласти овочі в такому порядку: помідори, баклажани, цибуля, перець.
-
Зверху посипати цукром і сіллю, полити рослинним маслом і оцтом.
-
Гасити 20 хв. На невеликому вогні. Потім розкласти по банках і закатати.
Як приготувати салат» десятка ” без оцту
Оскільки на виході вийде до 5 л салату, краще взяти каструлю ємністю 6 л.вибирайте ємність з товстим дном і стінками, щоб овочі не пригоріли.
Інгредієнти
-
Баклажани-10 штук
-
Томати — 10 штук
-
Перець — 10 стручків
-
Ріпчаста цибуля-10 головок
-
Часник – 10 зубчиків
-
Перець гіркий — 2 стручки
-
Рослинна олія-0,5 літра
-
Цукор-3 ст. Л.
-
Сіль-2 ст. Л.
-
Лимонна кислота – 1 ч. Л.
-
Приправа з травами-2 ч. Л.
-
Перець горошком-10 штук
-
Лавровий лист
кількість порцій: 8
час приготування: 40 хвилин
Спосіб приготування
-
Всі овочі помити. Баклажани нарізати великими кубиками і посипати сіллю, щоб пішла гіркота. Дати постояти 20 хв.
-
Перець порізати кубиками, помідори скибочками, цибулю кільцями, часник — тонкими пластинами.
-
У каструлю влити рослинне масло і засипати цибулю. Включити вогонь, згасити протягом 5 хв.
-
Поверх цибулі викласти в каструлю шарами помідори, баклажани і болгарський перець. Поставити гасити на невеликому вогні. Бажано не заважати, щоб овочі не розварилися.
-
Через 30 хв. Всипати часник, сіль, цукор, лимонну кислоту і всі інші приправи. Проварити 10 хв. Розкласти по банках і укутати на 12 годин.
Віра монахова