пиріг» снікерс ” створений за мотивами знаменитого американського батончика. Це десерт, який по достоїнству оцінять любителі шоколаду і арахісу. Поєднання використаних інгредієнтів порадує всіх ласунів. Я продемонструю, як його приготувати.
Перед початком приготування підпишіться на мою сторінку в instagram і youtube-канал. Там ознайомитеся з великою кількістю цікавих рецептів як національної, так і світової кухні.
Насамперед я підготувала такі інгредієнти для тіста:
- борошно – 200 г;
- вершкове масло — 150 г;
- какао — 4 ст. Л.;
- розпушувач — 1 ч. Л.;
- цукор — 60 г;
- яйце — 1 шт.
Окремо приготую начинку. Для цього беру наступні продукти:
- варене згущене молоко – 400 г;
- арахіс — 50 г.
Також зроблю глазур з таких інгредієнтів:
- шоколад-90 г;
- вершкове масло — 50 г;
- арахіс — 20 г.
Тепер приступаю до приготування тіста. Процес виглядає так:
- я розбиваю в глибоку миску 1 яйце.
- сюди наливаю розтоплене вершкове масло. Можна використовувати розм’якшене масло.
- кладу цукор і добре перемішую.
- тепер в окремому посуді змішую сухі інгредієнти. Насамперед кладу какао і розпушувач.
- зверху всипаю борошно, просіяне через сито. Добре все перемішую.
- суху суміш пересипаю в рідку масу і гарненько змішую. Спочатку перемішую віночком, а потім для зручності користуюся ложкою. Можете замішувати руками.
Вийшло тісто темно-коричневого кольору. Далі роблю так:
- кладу тісто в кільце і формую пиріг. Я використовую форму діаметром 20 см.
- беру більшу частину тіста і роблю дно пирога.
- з тіста, що залишилося роблю бортики. Бока вирівнюю, щоб вийшло красивіше.
Тепер переходжу до приготування начинки, а тісто у формі відправляю в холодильник. Виконую такі дії:
- у миску викладаю варене згущене молоко і арахіс, перемішую інгредієнти ложкою. Використовуйте якісну густу згущене молоко. Якщо вона буде неякісною, то пиріг в центрі розтане.
- тепер виймаю форму з холодильника. Зверху кладу начинку і повільно її розрівнюю.
- заготівлю відправляю в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180 °с.
Через відведений час дістаю готовий пиріг з духової шафи. Знімаю форму і даю йому повністю охолонути, після чого відправляю в холодильник на 3 години.
Тепер роблю глазур:
- розтоплюю шоколад. Це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовці.
- зверху кладу вершкове масло. Воно повинно бути м’яким. Коли інгредієнти змішаються, то вийде глазур.
- тепер додаю арахіс, який заздалегідь подрібнила. Добре перемішую.
- готову глазур кладу поверх пирога і вирівнюю по поверхні.
- щоб глазур застигла, ставлю десерт в холодильник на 15 хвилин.
Пиріг» снікерс”, як в магазині, готовий. Розрізаю його на кілька частин і подаю до столу. Смак пирога чудовий. Запишіть рецепт і порадуйте їм друзів і близьких.