Зоряне божевілля: чому знаменитості так люблять скваланове масло

13

Про користь косметичних масел твердять абсолютно всі косметологи. Їх можна додавати в тональну основу, наносити на обличчя і волосся, або використовувати для зняття макіяжу. У цій статті ми поговоримо про новинку в б’юті-сфері, в яку вже встигли закохатися голлівудські знаменитості. Це-скваланове масло, і саме його обожнює дженніфер лопес і шарліз терон. За свої дивовижні властивості (живлення, глибоке зволоження і захист) цей косметичний продукт став must have для всіх, хто ретельно стежить за зовнішністю.

Розберемося, з чого виробляють скваланове масло, чим воно корисно для нашої шкіри і чому засоби з додаванням цієї олії так популярні у жінок.

Сквалан є похідним від сквалену-речовини, яка міститься в організмі кожної людини. Сквален синтезується в печінці. З віком вироблення сквалену сповільнюється, і вже після тридцяти років можна помітити ознаки його нестачі:шкіра стоншується і стає менш пружною. І тут на допомогу приходить сквалан, який являє собою більш стійку форму сквалену. В процесі синтезу сквалану його хімічна структура змінюється. Завдяки цьому він не окислюється і широко застосовується у виробництві косметичних продуктів. Його склад і властивості залишаються колишніми, а тому свої функції він буде виконувати максимально ефективно.

Масло має п’ять основних функцій:

  • зволоження (завдяки легкій текстурі, масло відмінно справляється з сухістю шкіри на будь-якій ділянці тіла);
  • загоєння (зменшує лущення і сліди від акне);
  • матуючий ефект (сквалан приводить в норму вироблення шкірного сала, через що зникає жирний блиск);
  • заспокійлива функція (допомагає впоратися з екземою і дерматитом);
  • антибактеріальний ефект (відмінно усуває запалення).

Масло сквалану-гіпоалергенний продукт. Він не має кольору і запаху, а тому запобігає роздратування. Також це косметичний засіб не викликає акне, не закупорює пори изветляет пігментні плями, викликані ультрафіолетовими променями.

Сквалан застосуємо в чистому вигляді. Досить нанести пару крапель на шкіру і рівномірно розподілити по поверхні. Можна вибрати і готову косметику, яка має в складі скваланове масло. Наприклад, маски для обличчя, сироватки і креми. Масло можна наносити не тільки на обличчя, але і на тіло, а також волосся, губи і нігті. Основна перевага сквалану перед іншими маслами полягає в тому, що воно не утворює плівку на поверхні шкіри.

  1. очистити обличчя.
  2. видалити з шкіри омертвілі клітини за допомогою скрабу.
  3. нанести зволожуючу сироватку.
  4. пару крапель олії нагріти в долонях, а потім нанести на шкіру обличчя.
  5. для більшого зволоження в кінці процедури можна використовувати ваш улюблений крем.

Сквалан виконує функцію захисного бар’єру: запечатує вологу та інші активні інгредієнти догляду в шкірі, збільшуючи їх ефективність. Але якщо нанести засоби поверх сквалана, то масляна плівка не пропустить достатню кількість речовин крізь пори, і догляд не подарує бажаного результату.

Косметику, в складі якої є сквалан, можна зберігати в звичайних умовах, оскільки ця речовина абсолютно стійке до окислення і не реагує на перепад температури.

Скваланове масло-порятунок для будь-якого типу шкіри, саме тому воно стало таким популярним у зірок голлівуду. Масло уповільнює старіння шкіри, глибоко зволожує її, а також покращує колір обличчя. Зробіть сквалан обов’язковим пунктом доглядових процедур, і ви не тільки забудете про більшість проблем зі шкірою, але і значно зменшите витрати на численні косметичні засоби.