Як влаштований кращий в світі підводний ресторан

29

Кафе і ресторани давно зарекомендували себе не тільки як заклади, де можна смачно поїсти, але і як місця з особливою тематичною атмосферою. Саме тому їх творці не бояться креативних архітектурних рішень, ведучи змагання під символічною назвою «хто більше здивує відвідувача». У нашій статті ми розповімо про незвичайний підводному ресторані норвегії.

Розташування

Скандинавська странаумеет вражати природними красотами, представленими у вигляді дивовижних гір, зелених лісів, незліченній кількості водоспадів, кришталево чистих озер, біжать річок. Але головну унікальність представляють фіорди-природні бухти серед скель, якими буквально пронизана вся територія норвегії.

Дбайливо ставлячись до навколишнього пишноти, норвежці славляться умінням будувати такі будівлі, які б гармонійно вписувалися в загальну інфраструктуру, були комфортними і не приносили шкоди природі. Так, компанія “snøhetta”, що працює на міжнародному рівні, проектує ландшафти і дизайни інтер’єрів. Саме вона взялася за створення підводного ресторану під назвою «under», розташованого в найпівденнішій точці норвезького узбережжя — ліндеснесе. Унікальність обраного місця полягає в з’єднанні південного і північного течій, через що вода тут вирує у вирах, а шторми цілком нормальне явище.

Зовнішній вигляд

Опинившись перед входом, відразу розумієш, який же «under» особливий. Збоку він здається виринає з води великим китом, особливо під час сильних хвиль, незважаючи на лаконічну зовнішню обробку з сірого бетону і дерева. Так влаштовано невипадково: поверхня повинна стати штучним рифом, щоб притягувати водну фауну.

Спускаючись в ресторан, гість опиняється на поверсі з баром, а потім в основному залі, який розрахований на маленьку кількість гостей: всього лише на сорок персон. Через це бронь на столики щільно розписана на багато місяців вперед! до речі, відкрився унікальний заклад нещодавно, на початку періоду пандемії, тому відповідальні керівники сильно переживали, що ідея зазнає поразки. На щастя, їхні побоювання не підтвердилися.

З дизайнерських особливостей варто звернути увагу на стелю, який змінює колірну палітру в міру поглиблення: від яскраво-рожевого до синьо-зеленого, а в самому кінці до темно-синього. У великому залі гість побачить величезне панорамне вікно, від якого неможливо відірватися, тому що починає здаватися, що ти потрапив в якийсь паралельний, магічний світ. Матеріал стін і меблів — дуб в світлих відтінках. Розбавляють картину плетені елементи в посуді і на стільцях, металеві вставки і, звичайно, гра світла.

Меню, будь ласка

Відірвавшись від вражаючих видів, нарешті згадуєш про їжу — головної мети приїзду в «under». Нескладно здогадатися, що тут вона представлена переважно дарами моря. Для шеф-кухарів цього закладу найважливішим пунктом є свіжість продуктів. У спеціальне “меню занурення” включено близько вісімнадцяти страв з морепродуктів. На додаток можна замовити вина (як вибирати вино, дізнаєтеся з цієї статті) і безалкогольні напої, які додадуть пікантні відтінки вашому вечері. На офіційному сайті ресторану вказана пошта сомельє, до якого ви заздалегідь можете звернутися з побажаннями або задати питання.

.