Бурфі – дуже смачний і простий десерт, який можна дуже швидко приготувати до чаю. М’які і ніжні вершкові цукерки з горіхами, за смаком схожі на білий шоколад, але не такі солодкі.
продукти
- вершкове масло – 100 г;
- сметана 20% або жирні вершки – 100 г;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- сіль – щіпка;
- сухе молоко – 250 г;
- горіхи – за смаком.
Як приготувати бурфі
Розтопіть вершкове масло на повільному вогні, додайте до нього дрібку солі і цукор і продовжуючи нагрів, добре перемішайте.
Додайте до інгредієнтів сметану і також перемішайте.
Доведіть вміст сотейника до кипіння, після чого зніміть його з вогню, додайте ванільний цукор.
Збийте масу міксером протягом 2-3 хвилин.
У збиту масу додайте по частинах сухе молоко і добре перемішайте.
В результаті вийде густа, тягуча суміш, яка відмінно тримає форму.
Викладіть десерт у форму, вистелену харчовою плівкою і змащену олією, і розрівняйте за допомогою ложки.
Зверху на десерт викладіть горіхи і утрамбуйте їх ложкою, щоб вони занурилися в масу.
Охолодіть десерт у морозильній камері 20-30 хвилин.
Перед подачею наріжте на квадратики.
Бурфі виходить дуже ніжним, в міру солодким і зовсім нежирним, незважаючи на наявність вершкового масла.
Цукерки бурфі за смаком чимось нагадують молочний шоколад, але з набагато більш ніжною консистенцією.
Приємного апетиту!