Вкусняшка до чаю на швидку руку. Індійський десерт бурфі. Готується без яєць і борошна.

19

Бурфі – дуже смачний і простий десерт, який можна дуже швидко приготувати до чаю. М’які і ніжні вершкові цукерки з горіхами, за смаком схожі на білий шоколад, але не такі солодкі.

продукти

  • вершкове масло – 100 г;
  • сметана 20% або жирні вершки – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – щіпка;
  • сухе молоко – 250 г;
  • горіхи – за смаком.

Як приготувати бурфі

Розтопіть вершкове масло на повільному вогні, додайте до нього дрібку солі і цукор і продовжуючи нагрів, добре перемішайте.

Додайте до інгредієнтів сметану і також перемішайте.

Доведіть вміст сотейника до кипіння, після чого зніміть його з вогню, додайте ванільний цукор.

Збийте масу міксером протягом 2-3 хвилин.

У збиту масу додайте по частинах сухе молоко і добре перемішайте.

В результаті вийде густа, тягуча суміш, яка відмінно тримає форму.

Викладіть десерт у форму, вистелену харчовою плівкою і змащену олією, і розрівняйте за допомогою ложки.

Зверху на десерт викладіть горіхи і утрамбуйте їх ложкою, щоб вони занурилися в масу.

Охолодіть десерт у морозильній камері 20-30 хвилин.

Перед подачею наріжте на квадратики.

Бурфі виходить дуже ніжним, в міру солодким і зовсім нежирним, незважаючи на наявність вершкового масла.

Цукерки бурфі за смаком чимось нагадують молочний шоколад, але з набагато більш ніжною консистенцією.

Приємного апетиту!