Трьом буряк на тертці і перетворюємо в теплий салат. Після нього повертатися до вінегрету вже не захотіли

6

Вінегрет по праву можна назвати королем бурякових закусок, але він має властивість приїдатися. Багато готують його просто за інерцією, не знаючи, що існує безліч інших смачних і швидких бурякових варіацій. Наприклад, з буряка за хвилини можна зробити теплий салат, який потім багато хто починає любити більше, ніж звичний вінегрет.

продукти

  • буряк варений-400 гр.
  • цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • часник-2 зубчики
  • оливкова олія – 1 ст. Л.
  • яйце (зварено круто) – 2 шт.
  • свіжа зелень – дрібно нарізана) – за смаком
  • сіль – за смаком
  • перець мелений-за смаком

Як приготувати салат з буряка

1. Нарізану чверть-кільцями ріпчасту цибулю обсмажуємо на оливковій або рослинній олії до золотистого стану. Додаємо пропущений через прес або дрібно нарізаний часник.

2. Туди ж, в сковороду, натираємо на крупній тертці відварену і почищену буряк. Посолити і поперчити вміст сковороди, тушкуємо його на середньому вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.

3. Дрібно нарізаємо або натираємо відразу в сковороду заздалегідь зварені круто і очищені яйця, акуратно перемішуємо.

4. Теплий салат перекладаємо в тарілки і при бажанні сервіруємо, посипавши зверху свіжу зелень: петрушку або кріп.

Відеорецепт нижче допоможе приготувати вам не тільки “теплий салат з буряком і цибулею”, але і дві інші варіації на основі червоного овоча: гострий салат з куркою і холодний салат з буряка:

Смачного!