Трьом буряк на тертці і перетворюємо в теплий салат. Після нього повертатися до вінегрету вже не захотіли

57

Вінегрет по праву можна назвати королем бурякових закусок, але він має властивість приїдатися. Багато готують його просто за інерцією, не знаючи, що існує безліч інших смачних і швидких бурякових варіацій. Наприклад, з буряка за хвилини можна зробити теплий салат, який потім багато хто починає любити більше, ніж звичний вінегрет.

продукти

  • буряк варений-400 гр.
  • цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • часник-2 зубчики
  • оливкова олія – 1 ст. Л.
  • яйце (зварено круто) – 2 шт.
  • свіжа зелень – дрібно нарізана) – за смаком
  • сіль – за смаком
  • перець мелений-за смаком

Як приготувати салат з буряка

1. Нарізану чверть-кільцями ріпчасту цибулю обсмажуємо на оливковій або рослинній олії до золотистого стану. Додаємо пропущений через прес або дрібно нарізаний часник.

2. Туди ж, в сковороду, натираємо на крупній тертці відварену і почищену буряк. Посолити і поперчити вміст сковороди, тушкуємо його на середньому вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.

3. Дрібно нарізаємо або натираємо відразу в сковороду заздалегідь зварені круто і очищені яйця, акуратно перемішуємо.

4. Теплий салат перекладаємо в тарілки і при бажанні сервіруємо, посипавши зверху свіжу зелень: петрушку або кріп.

Відеорецепт нижче допоможе приготувати вам не тільки “теплий салат з буряком і цибулею”, але і дві інші варіації на основі червоного овоча: гострий салат з куркою і холодний салат з буряка:

Смачного!