Шалено смачне новорічно-різдвяне печиво

26

Кулінарна книга. Рецепти » випічка ” печиво, вафлі, пряники

Ці печеньки дуже смачні, з’їдаються в одну мить і виглядають святково. Їх можна пекти і на новий рік, і на різдво, а я взагалі починаю їх пекти на початку грудня!

інгредієнти

  • 2 жовтка,
  • 70 г цукрової пудри,
  • 250 г масла (я дуже м’яке додавала, але не повністю рідке),
  • 2 ложки ванільного цукру (я додала рідкої ванільної есенції на око),
  • щіпка солі,
  • 240 г борошна (борошна у мене явно побільше було, занадто липло тісто до рук)

приготування печива

Замісити тісто, скачати його в кулю і покласти в холодильник на 1-2 години.

А потім катаємо маленькі кульки, розплющуємо в млинці, робимо вм’ятинку в центрі (я спочатку по дурості руками мучилася, вм’ятини робила, а потім здогадалася ковпачком від туші вже прямо на деку 🙂 .

Дуже швидко виходить. У вм’ятинки кладемо варення, і в духовку на 200 градусів на 10-15 хвилин. У мене трохи довше пеклися.посипати цукровою пудрою в кінці!!