Здрастуйте, дорогі любителі смачно поїсти і смачно поговорити про їжу!!!
Давно я нічого не викладала, але ось в попередньому пості писали, що чекали вже давненько щось від мене, а я все ніяк не з’являюся. Вирішила виправитися. Матеріали є, щось готувала, фотографувала, але от написати – не знаю, щось мене зупиняло. Ну нічого час тягнути, приступимо.
Рецепт оригінальний мені дав друг мого чоловіка, який робив його вже років сто тому, ще в срср, коли плавав (це той самий моряк, від якого рибка солона як балик
). Але я трохи підкоригувала під себе, коли прочитала подібний рецепт в німецькій книжці. Отже, збірняк від фаїни.
Почну з переліку продуктів: фарш – від 750 грам до 1000 граммлуковіца – бажано велика або дві среднихдолька-дві часнокавареные яйця – від 3 до 5 штуксырые яйця – від 2 до 3 штукбулочка біла вчорашня (або дві-три жмені панірувальних сухарів)молокосольперецподсолнечное маслонемного водичкифольга для запікання, сковорідка, миска і духовка, ножі, руки і хороше настрій
Приготування починаємо з підготовки продуктів.
Спочатку замочуємо вчорашню булочку (якщо фаршу більше 800 грам, то можна і дві) в молоці, щоб розм’якла.цибулю дрібно ріжемо і пасеруємо на сковороді з соняшниковою олією (трохи) до м’якості і красивого світлого кольору:
Лук повинен охолонути,булочка / і набрякнути.
Збираємо основу рулету.у мене вже готовий яловичий фарш, всього 800 грам. Викладаю його в каструлю (миска теж піде).додаю 2 сирих яйця, видавлюю часточку часнику:
У мене не було булочки, тому я взяла панірувальні сухарі 3 невеликі жменьки, солю і перчу:
Додаю пасеровану цибулю:
І добре вимішую, додаю трохи водички, щоб фарш був більш пластичним (2-3 столові ложки)
Тепер треба почистити варені яйця, у мене 4 штуки.
Включаємо духовку на 180 градусів, нагрів верх і низ, застилає деко подвійним шаром фольги. Уточню: я користуюся для запікання рулету маленької печечкой, яка на столі поміщається. Тому я застилаю весь маленький деко фольгою. Якщо будете пекти в звичайній духовці, то приготуйте приблизно сантиметрів 40 довжиною фольгу (в два шари, тобто відірвати 80 см) і на всю ширину фольги.
Налити трохи соняшникової олії:
Масло рукою розмазати по фользі.викладаємо половину фаршу і формуємо прямокутник:
Посередині викладаємо варені яйця рядком. Найчастіше я 3 яйця викладаю, а 4 штуки зовсім впритул:
Зверху акуратно викладаємо другу половину фаршу, щоб накрити яйця:
Піднімаючи бічні сторони прямокутника, формуємо рулет округлої форми. Намагайтеся робити рулет не дуже високим і округлим:
Щоб легше було працювати, змочуємо руки водою.тепер можна підняти сторони прямокутника фольги і сформувати форму:
Ще пара штрихів: ножем наносимо ромбовидну сіточку, трохи придавлюючи ніж в фарш, неглибоко.2-3 ложки водички поливаємо поверх рулету:
Поки ми тут вправлялися в мистецтві ліплення, духовка нагрілася. Ставимо рулет в духовку:
У мене духовочка маленька, тому спочатку вкладаю продукт, потім виставляю температуру і виставляю таймер на 60 хвилин. Закриваю дверцята:
Через годину спрацьовує звуковий сигнал (у звичайній духовці контролювати треба самим), і духовка відключається. Даю хвилин 10 остигнути і виймаю:
Коли трохи охолоне, то скоринка стає трохи темніше.подаю на стіл м’ясний рулет завжди гарячим. Ось такий він в розрізі:
До рулету можна подати корейську моркву, олів’є, консервовані огірочки-помідорчики і все, що душі завгодно.цього разу мені завгодно було спаржеву квасолю:
М’ясний рулет може бути як повсякденним блюдом, так і святковим. Вірніше, у мене він був спочатку святковим, а тепер став стравою вихідного дня.
Доповнення: 1. Звичайно, не обов’язково шукати в магазині готовий фарш. Можна перекрутити з будь-якого м’яса. Дуже смачно свинячо-яловичий фарш, курячо-яловичий, індичо-яловичий. Завжди смачно.2. У мене духовка маленька, але цілком можна взяти і більше фаршу, якщо у великій духовці робити. Тоді кількість цибулі, яєць і всього іншого треба збільшити. 3. Час запікання залежить від кількості фаршу, товщини рулету і особливостей духовки. Кожна господиня свою духовку краще знає!
Всім смачного!