Пиріг з яблуками по-польськи

73

Чи маєте ви блокнот, куди записуєте цікаві рецепти? ця ніжна випічка з пісочного розсипчастого тіста і яблучної начинки з білковим суфле точно для подібної записної книжки.

продукти

  • 250 гр. Борошна (пшеничного)
  • 200 гр. Вершкового масла
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 4 яєчних жовтки

На начинку

  • 1 г яблук
  • 80 гр. Цукру
  • 1 столова ложка соку лимонного
  • цедра від 1-го лимона

На суфле

  • 4 яєчних білка
  • 170 гр. Цукру
  • 1 чайна ложечка цукру (ванільного)

Як приготувати пиріг з яблуками

Готуйте поетапно:

1. У миску, яка глибше, покладіть вже розм’якшене масло (сливочн.).

2. Додайте 4 жовтки і розітріть, взявши віночок, до однорідного стану.

3. Просійте борошна в цю ж миску і додайте розпушувач.

4. Замішайте тісто, розділіть на нерівні за розмірами шматочки в співвідношенні 60 на 40. Зберіть всі частини тіста в два великих кулі і загорніть в плівку для продуктів.

5. Куля, який більше, поставте в холодильник, а менший — в морозилку.

6. Займіться начинкою. Очистіть яблука і на крупній тертці їх натріть.

7. Додайте лимонного соку з цукром, перемішайте.

8. Гасіть на вогні середньої сили хвилин 15-ть і залиште потім яблука для охолодження.

9. Зараз покладіть в тушковані яблучка цедру лимона і розмішайте. Начинку ви зробили.

10. Дістаньте з холодильника тісто (шматок побільше) і розкачайте до тонкої коржі.

11. Форму з випікання (я маю роз’ємну з діаметром 24 сантиметри) застеліть пергаментним папером.

12. Перекладіть розкатаний пласт тіста в форму, розподіліть його по дну і сформуйте невисокі борти.

13. Влийте білки в миску, киньте туди обидва види цукру.

14. Збийте білкову масу до появи піни. Вона повинна бути щільна і пишна. У мене на збивання пішло 8 хв.

15. У формочку на шар тіста кладіть начинку з яблук і розрівняйте її по всій поверхні.

16. На тертці подрібніть половину тіста, яке заморожено. Це кулька менший, колишній в морозилці. І це натерте тісто покладіть на яблучну начинку.

17. Потім вливайте в форму гущу зі збитих білків, обережно розрівняйте.

18. На шар з білків кладіть залишки замороженого і протертого тіста.

19. Доведіть духову піч до 180 градусів і печіть пиріг 45 або 50 хв.

20. Дістаньте пиріг з форми після того, як він повністю охолоне.

Приємного апетиту!

Джерело

попередня статтяШапка-вушанка спицями з кеттлевкой. Майстер-клас
наступна статтяЧому я весь час зустрічаю одружених?