Картопля-соус.

33

Я вже якось писала, що поповнюю свою кулінарну книгу. Прошу вибачення за рецепт простого повсякденного страви, цей пост в ту ж скарбничку.

У нас в родині це блюдо називають картопля-соус або червона картопля, але це все та ж тушкована з м’ясом картопля, просто з паприкою.

Отже, приступимо.

В якості м’яса я взяла 2 курячих філе (віддаю перевагу більше домашню курочку або качечку, але для “по-швидкому” філе бройлерів теж підходить). Порізала їх на невеликі шматочки і маринувала приблизно півгодини. Просто посолила, поперчила і додала універсальну приправу для других страв.картопельку віддаю перевагу целенькой, тому вибирала саму-саму дрібну, яка у мене є. Одна-дві цибулини, столова ложка паприки (солодкий сухий товчений перець) і столова ложка борошна для соусу.

Спочатку злегка обсмажую шматочки філе на добре розігрітій олії на великому вогні. В цілому хвилин 10, не більше, щоб не висушити, а тільки запечатати смак. Ніяких спецій і солі вже не додаю.

Тепер потрібно зайнятися соусом. Спочатку потрібно злегка пригасити цибулю в розігрітій олії. Я використовую вершкове або топлене. Тільки цибуля трохи припуститься, додаю столову ложку паприки. У мене вона домашня, насичена, але і покупна теж піде. Хвилини три тушу цибулю з паприкою і додаю столову ложку борошна. Ось тепер потрібно весь час помішувати, а вода в чайнику закипати.

Через одну-дві хвилини додаю воду, приблизно півлітра.

Соус готовий до прийому картоплі і в найостаннішу чергу до прийому м’яса. Коли все буде складено в каструльку, доливаємо воду так, щоб картопля була покрита нею повністю, а м’ясо не зовсім. Я знову таки заливаю окропом з чайника. За бажаю можна додати лавровий лист. Я акуратно ложкою піднімаю соус знизу, але так, щоб м’ясо не пішло вниз.

У мене картопля дуже розсипчаста, їй покажи каструлю і вона розварюється, тому мені довго варити не доводиться. А ви дивитеся по своєму сорту. Коли картопля закипить, потрібно її досолити за смаком і додати зовсім небагато прованських трав або тих, що вам подобаються.

Білу тушковану картоплю ми, звичайно, теж їмо, але червона нам подобається набагато більше.

Універсальна приправа для других страв у мене ось така

Про всяк випадок вкажу її склад: часник, цибуля, чабер, морква, петрушка. Без цієї приправи теж виходить смачно.