Карпаччо з кабачка

17

Кулінарна книга. Рецепти ” овочеві страви

У сезон кабачків люди діляться на дві основні категорії – городники з урожаєм кабачків і їх жертви. Якщо кабачкові оладки в горло давно не лізуть, треба проявляти винахідливість. Головне – не доводити кабачок до стану, коли він придатний тільки для лежання під ліжком на випадок оборони від ворогів. Поки кабачок свіжий, молодий і пружний, він залишає куди більше простору для манёвра. Ось, наприклад, карпаччо з кабачка.

  • 1 молодий кабачок
  • 1/2 лимона або столова ложка бальзамічного оцту
  • 1-2 столові ложки оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 50 гр пармезану або пекоріно романо
  • кілька помідорів чері

Досить тонко нарізаємо кабачок на слайсері або ножем, маринуємо пару годин в лимонному соку або бальзамічний оцет (кому що більше подобається) і часниковому маслі. Якщо готового часникового масла у вас немає, найпростіше пробити пару ложок масла з парою зубчиків часнику блендером.красиво викладаємо, присипаємо тертим сиром з яскравим смаком… Ось, власне, і все.

Anzgar