Кулінарна книга. Рецепти ” овочеві страви
У сезон кабачків люди діляться на дві основні категорії – городники з урожаєм кабачків і їх жертви. Якщо кабачкові оладки в горло давно не лізуть, треба проявляти винахідливість. Головне – не доводити кабачок до стану, коли він придатний тільки для лежання під ліжком на випадок оборони від ворогів. Поки кабачок свіжий, молодий і пружний, він залишає куди більше простору для манёвра. Ось, наприклад, карпаччо з кабачка.
- 1 молодий кабачок
- 1/2 лимона або столова ложка бальзамічного оцту
- 1-2 столові ложки оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 50 гр пармезану або пекоріно романо
- кілька помідорів чері
Досить тонко нарізаємо кабачок на слайсері або ножем, маринуємо пару годин в лимонному соку або бальзамічний оцет (кому що більше подобається) і часниковому маслі. Якщо готового часникового масла у вас немає, найпростіше пробити пару ложок масла з парою зубчиків часнику блендером.красиво викладаємо, присипаємо тертим сиром з яскравим смаком… Ось, власне, і все.
Anzgar