5 причин почати пити гречаний чай прямо зараз

23

Дуже дивно, що в наших супермаркетах, а також в меню популярних закладів досі рідко зустрічається гречаний чай. Він набагато ароматні і яскравіше за смаком, ніж багато інших гарячі напої. А його виробництво в азії вважається мало не окремим видом мистецтва: китайці впевнені, що збір молодого насіння гречки (так, тут використовуються саме насіння замість листя!) повинен відбуватися тільки в спеціально відведений для цього час, а на фабриках проростки обробляють таким чином, щоб по максимуму зберегти їх цілющі властивості. Стебла, листя і лушпиння не утилізують, а використовують для заварювання.

До складу гречаного чаю входять: вітаміни а, в, е і рр, рутин, клітковина і багато-багато рослинного білка. протеїн тут виступає в якості ефективного будівельного матеріалу для наших м’язів . 1-2 чашки гарячого ароматного напою підвищать витривалість і працездатність, а також допоможуть відновити сили після виснажливого тренування.

рутин допомагає зміцнити серце і бере участь в якості профілактики серцево-судинних захворювань . Вітамін має омолоджуючі властивості, допомагає зберегти красу, свіжість обличчя і пружність шкіри.

А клітковина, якою багатий напій з гречки, сприяє підтримці ситості — з цієї причини дієтологи прописують своїм пацієнтам пити такий чай під час жорстких дієт. А ще очищає організму від шлаків і токсинів, нормалізує концентрацію глюкози в крові, і зменшується кількість шкідливого холестерину.

Гречаний чай допомагає боротися з тривожністю і безсонням . Смачний напій заспокоює нашу нервову систему, допомагає організму боротися зі стресом і стабілізувати емоційні «гойдалки». Кажуть, що щоденне вживання такого чаю діє не гірше, ніж медитації: людина стає спокійніше і зосередженіше.

Також любителі гречаного чаю при його регулярному споживанні відновлять кровообіг в головному мозку, що веде до поліпшення концентрації і когнітивних здібностей .

Але не варто забувати про протипоказання, які є навіть у найкорисніших продуктів. Гречаний чай не рекомендують пити людям з високим ступенем згортання крові, а також при загостренні хронічних патологій травної системи.

Крім того, дуже важливо вміти правильно заварювати сам напій: зерна можна заварювати не більше трьох разів у воді при температурі 90 градусів, а кількість випитого напою краще обмежити до 2-3 стандартних чашок на добу.